Belevenissen juni

In juni hebben Gido en ik weer heel wat uitgespookt en beleeft. Regelmatig gaan wij naar het bos toe en daar is zo veel te beleven. Wat niet leuk is zijn de teken en muggen, maar wij zijn daar goed tegen beschermt. In ons vorige verhaal kun je lezen wat van product dat is. Lekker draven in het mulle zand en overal aan snuffen en drinken daar uit een waterbakje welke de baasjes meenemen. Want dorst krijg je er wel van. Wij hebben ook weer een bezoekje gebracht aan de dierenarts. Het eerste was op de weegschaal staan en Gido en ik zijn nu bijna even zwaar. Gido is 8,6 kilo en ik ben 8,4.

Wij waren bij de dierenwinkel om de nagels te laten knippen en daar constateerde ze dat Baloe waarschijnlijk een begin heeft van Demodex, Demodicosis  is een huidaandoening die veroorzaakt wordt door demodexmijten (demodex canis) in de huid. De mijt wordt geacht een normale “bewoner” te zijn van de huid die leeft in de haarfollikels en voedt zich op deze plaats met cellen en afscheidingen van de huid.  De dierenarts  maakte huidafkrabsel van het verdachte plekje en lag dat onder de microscoop. Mijn baasje vertelde dat hij een eng monster zag, De dierenarts had drie middeltjes en kozen voor de minst slechtste oplossing, Advocate druppels. Heb ik weer, maar ja gaat wel weer over zei de dierenarts. Snel weer weg daar en thuis verder spelen in de tuin met Gido.  kijk je ook naar onze foto's tot de volgende keer maar weer.

Reactie schrijven

Commentaren: 0
Jimdo
webdesign pro123

Update juli 2023