De kraag van Gido

Baloe Mopshond met kraag

Toen zag de wereld er even anders uit en het geluid is ook anders geworden. Gido heeft een ongelukje gekregen met zijn rechteroog. Waarschijnlijk een een steek van een vies vliegbeest gehad boven zijn oog en dat veroorzaakte jeuk. Waar jeuk is moet je krabben maar mopsoogjes zijn zeer kwetsbaar. Gevolg een beschadiging aan zijn rechteroog. Wij konden snel terecht bij de dierenarts en er kwamen druppels en zalf in en een grote kraag om mijn nek. Dat was wennen en botste overal tegen aan. Eten was ook een feest, ik mocht iedere keer op de grote tafel eten. Wel zo makkelijk want de kraag ging af en mijn oog verzorgd. Ik werd goed verwent met rosbief en leverworst, maar daar zat wat in. Een vieze pil kwam ik achter die hoefde ik niet dus uitspuwen. De pil was een pijnstiller zo dat de jeuk en pijn over was. Op een of andere manier kreeg ik het toch binnen want het hielp wel die pillen. Wat kreeg ik een bekijks buiten en iedereen zei ooooo wat zielig, ik kreeg veel aandacht en dat was wel leuk. Begin augustus tot vandaag de kraag opgehad dag en nacht. Vandaag voor de 4e maal voor controle geweest bij de dierenarts en Baloe ging ook mee die was al bij dat hij niet op de tafel van de dierenarts hoefde. Maar goed bericht, oog hersteld zich goed.

Baloe en Gido mopshonden

De kraag mag af, en dat voel goed kan overal weer makkelijker bij en ik bots niet meer overal tegenaan. Baloe vond de kraag ook maar niets, spelen was moeilijk en vooral achterelkaar aan rennen. Nog even wat over het weer, wat was het warm he afgelopen weken. Baloe en ik bleven middags lekker binnen in het koele huis van onze baasjes. De hele dag wat luieren op de koude stenen vloer welke verkoeling gaf. Wij mochten ook wel in de tuin onder de bomen daar waar wat schaduw was, tussen 11:00 uur en 17:00 uur mooi binnen blijven en veel water drinken. Nee de temperatuur is nu veel beter om te rennen in de tuin en te wandelen langs de zwanen met vier jongen. Kijken wat de mensen nu gaan zeggen dat ik zonder de kraag loop, tot het volgend avontuur.

Reactie schrijven

Commentaren: 0
Jimdo
webdesign pro123

Update juli 2023