Februari 2019 Drama

De maand februari begon zo mooi, heerlijk wandelen met Gido en de baasjes in het bos van Beetsterzwaag.  Na 12 februari 2019 is ons leven niet meer zo als het geweest was onbezorgd genieten. Op deze dag nog het laatste rondje even plassen en rondsnuffelen met Gido en de baasjes. 20:35 uur liepen we ons straatje uit en toen werden wij aangevallen door een Stafford hond, die zich losrukte van de lijn. Hier het verhaal van onze baasje: "Baloe konden we optillen maar Gido werd in zijn nek gegrepen en heeft dat niet overleefd. Mijn vrouw kreeg de riem van Gido om haar been en de vechthond was zo wild, dat ze viel en brak haar enkel op drie plaatsen. Gido konden we niet meer redden en nadat Gido niet meer bewoog liet de hond pas los. Resultaat politie en ambulance, vrouw in ziekenhuis en de volgende dag pas om drie uur geopereerd.  Gido de volgende dag naar het dierencrematorium gebracht en de volgende dag konden wij Gido meenemen thuis in de urn. Wat een nachtmerrie. Wij missen onze grote vriend Gido en nu maar afwachten wat er achterweg komt. Baloe en de baasjes zijn nu erg bang bij het uitlaten en gaan op tijden dat de meeste honden niet buiten lopen. Onbegrijpelijk dat "dierenliefhebbers" dit leed kunnen aandoen. Ken je hond en hou rekening met andere hondenbezitters. Je weet dat op de meeste plaatsen de hond(en) aangelijnd moeten zijn en de hond onder controle moet kunnen houden. 150.000 bijt incidenten per jaar. Laat je hond daar niet bij betrokken zijn de schade is enorm. En zeg nu niet "hij is zo lief". Met Gido kunnen wij nooit meer mee spelen en wandelen. Een groot trauma om je hond te zien worden vermoord door een andere hond. Maar niet te spreken van alle onkosten die erbij komen.

Persbericht

Mopshond doodgebeten in de Trisken  18 februari 2019 om 11:49 uur

DRACHTEN - Op de Voergang in de Trisken is vorige week de hond van een Drachtster doodgebeten door een vechthond. Link

Ter nagedachtenis van Gido (rechts)
Ter nagedachtenis van Gido (rechts)

Ik hoop dat ik met het volgende verhaal wat leuke dingen kan vertellen. Ik ben nu erg verdrietig en mis Gido zo erg, tot de volgende keer Baloe de mopshond. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0
Jimdo
webdesign pro123

Update juli 2023