Informatie

De mopshond

De mopshond moet al meer dan 2500 jaar geleden in het Verre Oosten zijn ontstaan, waar deze schalkse hondjes de lievelingen waren van boeddhistische monniken in Tibet. De boeddhistische monniken geloofden dat als het baasje van de mops overleed, de ziel van de baas in zijn hond zou trekken en daarom werden deze hondjes verwend door de andere monniken bron: Wikipedia

Kennis over de mopshond

Onze kennis over de mopshond komt van de familie Schippers uit Almere. Inmiddels hebben zij vele jaren fok ervaring: Met drie mopshonden Uma, Evy en Sam zijn wij in 2011 voorzichtig met onze kennel, de Knuffelmopsen, begonnen. Genoemde honden zijn afkomstig van zeer bekende fokkers met lange fok lijnen. Samen zijn die fokkers goed voor ruim honderd jaar fok ervaringen. Al ruim zestig jaren wonen we samen met honden en zijn wij bezig met honden. Eerst Boxers en een Shelty, tussendoor wat andere honden. Geen geknoei met stambomen. Bij ons geen foute (mops)honden. 

Gezondheid van de mopshond

Wat elke mopseigenaar moet weten over hyperthermie en dehydratie van uw (mops)hond.

 

HYPERTHERMIE: 

Oververhitting van Uw hond. Wanneer de mopshond zijn, mogelijk, te veel aan overtollige warmte in zijn lichaam niet kwijt kan aan de omgeving, mede door zijn dubbele vacht, kan de lichaamstemperatuur van de hond te hoog oplopen. Dat vereist maatregelen van zijn baas om schade te voorkomen.

 

DEHYDRATIE: 

Vochtverlies van uit het lichaam van de hond benodigd door koeling via de ademhaling, vocht onttrokken aan de bloedbaan.

Socialisatie en  controle

Zorg er voor  dat de dieren regelmatig onder controle staan van een dierenarts. Honden zijn sociale dieren die normaal in roedels leven, dus niet contactarm laten opgroeien of achteraf op een ver van de bewoonde wereld gelegen boerderijtje. Mopshonden houden van gezelschap. De mopshond is een parmantige hond die steeds probeert een aanwinst te zijn voor zijn omgeving. Altijd bereid tot een wandeling of de ontvangst van een beloning. Maar ook kruipt hij graag op schoot. Vaak volgend op de voet een trouwe vriend die aandacht nodig heeft en veel liefde teruggeeft.

Waarschuwing

Pas op met gesloten vervoer in auto's of busjes zoals dat voorkomt bij hondenuitlaat-centrales. Al snel wordt door zonnewarmte en de aanwezige honden de temperatuur in het voertuig gevaarlijk te hoog. Mopshonden zijn tenslotte geïmporteerde exoten, honden uit het hooggebergte van Tibet. Hoog tussen de bergen van de Himalaya hebben ze zich eeuwen lang aangepast aan de grote hoogte in de Himalaya en de altijd schone, droge lucht. Die luchtomstandigheden hebben we hier inmiddels allang niet meer. En dus moeten eigenaren extra oppassen bij warm en vochtig weer. De mopshond heeft immers een dikke vacht gericht op bescherming tegen de koude.

Vlooien en Teken

Wij gebruiken geen chemische middelen, er is een alternatief. Het groene alternatief tegen vlooien en teken bij huisdieren. 100% natuurlijke druppels, o.a. gemaakt van essentiële oliën, hypoallergeen! De unieke plantaardige formule van STOP! Animal Bodyguard Aromatherapie is volledig veilig voor je hond, kat, konijn, cavia, fret en hamster. Volwassenen en kinderen kunnen het huisdier onmiddellijk na toepassing aanraken. 

Links

Facebook

Gratis Website

Wil jij ook een gratis website voor het vastleggen je dierbare momenten, kies dan voor een JimdoFree

Jimdo
Jimdo
webdesign pro123

Update juli 2023